Dupa cum a spus si
Maria , exsita 4 scrieri sau silabare . Si voi spune si eu acum cate ceva daca nu se impotriveste nimeni
iar apoi voi prelua si dezvolta ceea ce a spus Maria mai devreme
A invata o limba straina inseamna a aborda anumite structuri lexicale , gramaticale , de scriere etc.
Datorita scrierii japoneze , total diferita de aceea folosita in limba romana , la primul contact cu limba japoneaza , pentru persoanele neavizate , se poate institui ceea ce se numeste "
bariera de limba ",de aceea e bine sa urmariti un curs cu scriere
romaji !
In ceea ce privste modul de pronuntare ,asa-numitul " dialect standard " ( vorbit de nativii educati din zona Tokyo) poate fi descris in termenii a 113 silabe distincte , formate din vocale , consoane insotite de vocale , consoane insotite de " y " si vocale , consoane distincte .
Astfel, cel ce doreste sa studieze limba japoneza trebuie sa invete cum se pronunta sunetele in aceasta limba , respectiv cum sunt reprezentate ele in text cu litere folosite in alfabetul nostru.
Primul obiectiv se realizeaza ascultand cum vorbeste o persoana din Japonia ( sau uitandu-te la anime-uri
--> nota : fratii mei mai mari au invatat engleza uitandu-se la desene , ca pe vremea cand eu inca nu eram nascuta , nu existau desene in limba romana )
Al doilea obiectiv se indeplineste studiind silabarele prezentate de Maria , care fac legatura intre vocalele si consoanele din limba japoneza .